Jimat ker kalau beli tayar ikut mytayar.com ni?

Hello semua… Hari ini AR bukan lah nak promote sangat website kita https://mytayar.com yang best malatop tahap ultraman gaban ni.. Tapi AR hanya nak letak perbandingan harga sikit untuk yall tengok sendiri…

Ramai jugak orang telepon kita tanya, mytayar.com punya harga ini jimat sangat ker berbanding kalau pergi kedai sendiri.. Nak senang cerita, kita punya harga lebih kurang 20% lagi murah dari kedai biasa.. Tak percaya, cuba yall tengok harga yang dinyatakan oleh sebuah rangkaian kedai tayar yang sangat popular di Malaysia ni…

Harga Terendah Kami * Harga Mereka % Perbezaan Harga Terendah Kami * Harga Mereka % Perbezaan
Size 175-70-13 (Iswara, Saga, Wira 13″) Size 195-65-15 (Exora, Wish)
Hankook H308 114.00 137.80 20.88% Hankook H308 194.00 227.90 17.47%
Viking CT5 115.00 143.10 24.43% Continental CC6 225.00 284.08 26.26%
Continental CC6 174.00 192.92 10.87% Michelin XM2 254.00 296.80 16.85%
Size 165-55-14 (Kenari, Kelisa, Viva 14″) Size 185-55-16 (City, Jazz 16″)
Viking CT5 128.00  164.30 28.36% Hankook H457 187.00 233.20 24.71%
Continental CC6 159.00 198.22 24.67% Continental UC6 275.00 273.48 -0.55%
Michelin XM2 300.00 286.20 -4.60%
Size 175-65-14 (Myvi, Bezza, Axia, Iriz) Size 205-55-16 (Preve)
Viking CT5 138.00 169.60 22.90% Hankook H457 234.00 280.90 20.04%
Continental CC6 165.00 196.10 18.85% Continental UC6  378.00 397.50 5.16%
Michelin XM2 188.00 233.20 24.04% Michelin XM2 417.00 418.70 0.41%
Size 185-60-14  (Iswara, Saga, Wira 14″) Size 205-60-16
Viking CT5 138.00 159.00 15.22% Interstate  NA 318.00
Continental CC6 208.00 220.48 6.00% Continental UC6 388.00 397.50 2.45%
Michelin XM2 197.00 238.50 21.07% Michelin XM2 380.00 418.70 10.18%
Size 185-55-15 (Alza, Persona baru) Size 215-45-17
Viking CT5 180.00 190.80 6.00% Viking PT5 248.00 302.10 21.81%
Continental CC6 238.00  241.68 1.55% Interstate  NA 349.80
Michelin XM2 217.00 259.70 19.68% Continental MC6  NA 434.60
Size 185-60-15 (Vios) Size 215-55-17
Viking CT5  NA 212.00 Interstate  NA 371.00
Continental CC6 225.00  233.20 3.64% Continental UC6     450.00 487.60 8.36%
Michelin XM2 216.00 249.10 15.32% Michelin Primacy 3ST 529.00 577.70 9.21%
Size 185-65-15 (Almera, Grand Livina) Size 225-45-17
Viking CT5 205.00 217.30 6.00% Interstate  NA 408.80
Continental CC6 195.00  254.40 30.46% Continental MC6  NA 530.00
Michelin XM2 216.00 265.00 22.69% Michelin Primacy ST3 508.00 540.60 6.42%
Size 195-55-15 (Waja, Gen2) Size 225-50-17
Viking PT5   152.00 190.00 25.00% Interstate  NA 381.60
Continental CC6 169.00 217.30 28.58% Continental UC6 488.00 519.40 6.43%
Michelin XM2  244.00 275.60 12.95% Michelin Primacy ST3 525.00 583.00 11.05%
Size 195-60-15 (Citra, Persona) Size 235-50-18
Viking PT5 175.00 212.00 21.14% Continental MC6 NA 657.20
Continental CC6 209.00 258.64 23.75% Michelin Primacy ST3 617.00 683.70 10.81%
Michelin XM2 237.00 286.20 20.76%
  • Harga kita tu untuk harga terendah untuk Car Tyre (All Inclusive Pricing) dalam 20km dari Kuala Lumpur
  • Harga mereka tu kita ambil dari fb depa yang macam dalam gambar 3 keping bawah ni..

Kan yall boleh nampak, punya jimat kalau beli tayar ikut https://mytayar.com ni.. Sebelum lupa, kalau yall beli ikut website kita, ada Free Alignment kalau beli 4 tayar, depa mana ada tu…

Jumpa lagi laen kali.

2 Replies to “Jimat ker kalau beli tayar ikut mytayar.com ni?”

  1. Saya beli Nissan Grand Livina 1.6A tahun 2018. Sebab apa saya terima tayar Continental CC5 bukannya CC6? Untuk pengetahuan duri – duri tepi tayar pun tiada kelihatan).

    Ada apa – apa komen pihak tuan tentang ini?

    1. Cara yang terbaik adalah untuk bertanya secara terus kepada Nissan..
      Selalunya, tayar OEM yang dipilih telah melalui saringan yang ditetapkan oleh pengeluar kereta. Faktor-faktor seperti kos, tread, performance, mileage, fit for use dan sebagainya akan diambil kira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *