mytayar.com kini di server yang lebih pantas..

Hello semua.. Bila tengok balik, sudah hampir 4 minggu masa berlalu sejak posting yang akhir..

Sejak beberapa bulan yang lepas, website kami mytayar.com selalu down. Kadang-kadang sampai berhari-hari hinggakan kami tak larat nak jawab kenapa website down.. Bila AR check dengan hosting company, depa kat depa kena DDOS attack.. Tak tahu la sapa punya site kena attack sebab kita masa tu guna shared hosting.. DDOS attack ni camna.. Hackers hantar traffic kat website tu sampai server tak boleh handle.. Bila server tak boleh handle, server akan crash..Bila server dah restart balik, hackers buat benda yang sama sampai server crash lagi… Tu sebab kadang-kadang website boleh down sampai berhari-hari..

Tapi masalahnya, website kita down, yall tak boleh cari tayar kan.. So, last week, kita orang buat decision untuk switch server kepada provider yang lain.. Kita try cloud hosting pulak kerana dia flexible boleh serve contents dari 3 servers yang berbeza.. Kalau satu server down, lagi 2 ready nak serve.. Kita orang ambik decision untuk beli plan yang power sikit supaya tiada masalah hardware bila yall berpusu-pusu nak beli tayar..

Ini dia spec server yang kita orang subscribe…

  • 6 CPU Cores
  • 6GB DDR4 RAM
  • Unlimited Bandwidth
  • Unlimited SSD Space
  • Unlimited Websites Hosted
  • Free Domain
  • Premium Support
  • Free cPanel
  • NGINX Web Server
  • WildCard SSL
  • Opcache
  • Memcache instance 256MB

Power tak? Errr.. Yall jangan tanya AR ok pasal spec tu sebab AR bukan paham sangat pun… Agaknya server mytayar.com macam dalam gambar atas tu kot…

Jumpa lagi dimasa yang akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *