6 Tips to Make Your Tyres Last a Little Longer

There are millions of cars on the road right now. From tiny commuter cars to huge pick-up trucks, they all have a few simple things in common, regardless of what they look like or how they are used: an engine that generates the power and tyres to ride on. When it comes to your vehicle, one of the most important aspects is the tyres, and though they might not last forever, you can do a lot of different things to make them last that little bit longer, especially for cars in Malaysia that have to handle ever-changing road conditions.

It can be costly to look after your car, especially when you have to change the tyres, so it pays to look after them to save you money in the long run as it also allows for a great driving experience which can contribute to a better economy of fuel. Here are some quick tips for making your car tyres last longer and maintaining your car’s quality and performance.

1. Maintain Correct Tyre Pressure

Checking and managing the right tyre pressure is the most significant part of maintaining the tyres of a vehicle. Your owner’s manual will tell you the right tyre pressure. After continuous driving, the tyres lose air pressure and need to be reinflated every month or so. For all four tyres, check the pressure on a fortnightly basis. The best time to do so is when the air is cold in the morning. You also need to keep a watch on the spare wheel’s PSI level monthly. You may also opt to fill your tyres with nitrogen, which only needs to be tested once every two months.

2. Check for nails

It might sound dumb, but you will be surprised at how much a flat tyre is triggered by a nail or screw. Although you would expect a nail to instantly cause a puncture, they cause slow leaks more often than not and you might be driving around for quite a while with one in your tyre. Conduct a visual search ever so often for nails in your tyres. You can save a great deal if found early enough by just paying for a puncture patch instead of a new tyre. So keep an eye on your tyres and take care of them, because in the long run, doing the little stuff will save you a lot of time.

3. Wheel alignment

By standing in front of the parked car (or behind it, if you are testing the rear tyres), check for camber, the tilt of the tyre toward or away from the frame of the car. The tread will first wear away on the inside of the tyre if the tyres tip-in, that is, the tops are closer together than the bottoms. There will be more wear on the outside if they tip out if the bottoms are closer than the tops.

The toe, or stance of the tyres, in the driveway, is also very easy to verify. Think of the tyres as feet on a single axle, either front or rear. The fronts of the tyres are where the toes will be in any situation. Toe-in means that, like standing pigeon-toed, the fronts of the tyres are closer together, and the tread will wear from the outside. Toe out means that, similar to a ballet stance, the back of the tyres are closer together, and the tyres can wear from the inside. The wearing of toe-out tyres is often referred to as “feathering.”

It’s time to get your tyres aligned to improve their usefulness if you find your tyres are slightly off-angle or if you see the tell-tale tread wear. You may want to have those tyres rotated while you’re at it, too, which we’ll cover next.

4. Rotation

This goes without saying, but car owners should still be reminded that rotating the tyres ensures they can wear more uniformly. And even wear, no matter what kind of tyre you’re using is the secret to getting the most out of a collection of tyres.

Rotating the tyres involves taking all of them off and shifting each of them to the car’s new location. Depending on whether it’s a front-wheel-drive or rear-wheel-drive car, rear tyres wear differently than front tyres. Depending on the number of turns made in either direction or how carefully you parallel park, left tyres wear differently than the right side. In our time, we’ve probably all scraped a right tyre or two; rotating the tyres means not scratching the same poor tyre against the curb over and over again.

The rubber is rotated every 10,000 to 15,000 km by most automakers and tyre manufacturers. If your car has a full-size spare—a tyre that looks like the one on the car and not a little black doughnut for emergency use—then make sure the fifth tyre is still included in the rotation. That will help to minimize wear quite a bit on each tyre and give you the full life for your tyre collection.

5. Match your tyre types

Tyres made of various types of rubber or with slightly different dimensions with different tread patterns can cause problems with automatic traction control, wheel alignment and your vehicle’s overall performance. So try to make sure they all fit the tyres on your car, i.e. that they are the same brand and model.

6. Inspect Treads Regularly

To easily note the wear and tear as it happens, familiarize yourself with the tread on the tyre when it is new. If they are worn, you should be careful to watch for uneven tread wear, as you might cut your hand with the exposed wire under the frame. If the tyre has mostly worn treads around the sides, it signifies an underinflated tyre, while over-inflation is indicated by worn treads in the middle. Also susceptible to punctures, leakage and blowouts are tyres that are worn out. New tyres come with a threshold mark, meaning that the tyres are fully worn out and require a replacement.

—–

MyTayar is an innovative platform that offers competitive transparent pricing for tyres.

Learn more at https://mytayar.com/
Blog post powered by www.palindromecommunications.com

Ada rahsia rupanya tayar kereta ni.

Hello yall.. Hari ini AR nak kongsi satu video youtube brader ni yang membongkar rahsia tayar kereta. Fuh, terkejut bila dengar ada rahsia-rahsia ni..

Cuba yall tengok video ni.. Pastu, jangan lupa untuk subscribe dan like channel brader ni ok.. Support la sikit.

Dah nak kena tukar ke ni?

Hello semua.. AR nak cerita pasal tips untuk menentukan samada anda memerlukan tayar yang baru.

Mungkin ramai yang tidah menyedari fakta ini tetapi tayar adalah satu-satunya bahagian kereta yang menyentuk permukaan jalan. Dan pastinya, ianya sepatutnya mendapat perhatian yang sangat serious dari kesemua pemandu. Tapi malangnya, AR nampak ramai pemandu mengabai keadaan tayar kereta mereka malah mereka lebih pentingkan faktor kecantikan kecantikan dari keselamatan.

Tayar yang berkualiti dan yang diselenggara dengan baik boleh menyumbang kepada keselamatan anda, meningkatkan ekonomi bahan apai, pengendalian yang sempurna dan dapat berhenti dalam apa-apa keadaan jalan. Selain dari itu, ianya dapat memberikan keselesaan dan kualiti perjalanan yang lebih baik.

Melangkah ke kedai penjual tayar di kawasan anda pastinya pengalaman yang luar biasa kerana terdapat terlampau banyak faktor yang difikirkan. Jenama, model, pembuatan, komposisi dan harga. Jadi kami di mytayar telah cuba memberikan info-info penuh mengenai tayar untuk analisa yall.

Dibawah ini, AR letakkan tips-tips untuk yall ikuti.

1. Lakukan pemerikssan visual secara cepat secara berkala. Sekiran anda melihat pattern kehausan yang berbeza-beza, dinding sisi retak, atau sebarang perubahan warna atau menonjol; sudah sampai masa untuk anda membeli tayar yang baru.

Sekiranya tayar anda sudah berusia lebih dari 6 tahun, pertimbangkan untuk menggantikannya walaupun kelihatan masih OK kerana getah merosot dengan pendedahan kepada oksigen.

2. Pastikan kereta anda didalam keadaan yang baik. Lihat tahap kehausan bunga tayar tidak sekata yang disebabkan oleh masalah misalignment atau suspension. Sekiranya anda menggantikan tayar yang baru ke kereta yang mengalami masalah misalignment atau suspension, tayar yang baru itu tidak akan dapat bertahan lama.

3. Semak saiz tayar kereta anda di dalam manual pemilik dan maklumat placard. Maklumat ini diwajibkan dibawah undang-undang dan dipasang terus ke tepi pintu, pos pintu, pintu petak sarung tangan atau di dalam boot kereta anda.

4. Ok.. Sekarang dah baca saiz tayar dah.. Tapi apa yang derang tulis tu? Tulisan-tulisan ditepi tayar itu adalah sebahagian daripada kod standard untuk memberikan info tayar.

Contoh tanda sisi tayar – 185/55R15 81H

• Kod nombor tiga digit ialah lebar tayar (dalam milimeter) dari pinggir sisi-sisi tepi.
• Kemudian, nombor dua digit yang merupakan nisbah aspek tayar, atau nisbah ketinggian kepada lebar.
• Seterusnya, satu huruf, huruf “R” yang menunjukkan tayar itu adalah radial tyre.
• Kemudian, satu lagi nombor dua digit, iaitu diameter roda yang sesuai untuk tayar.
• Seterusnya, nombor dua atau tiga pilihan. Ini adalah nombor indeks beban tayar. Jangan memasang tayar dengan nombor indeks beban yang lebih rendah daripada yang disyorkan.
• Seterusnya, satu surat. Inilah kadar kelajuan tayar. Ikut cadangan pengeluar anda. Anda hanya perlu menaik taraf ke penarafan kelajuan yang lebih tinggi jika anda telah mengubah suai kenderaan anda untuk kegunaan trek.

5. AR tahu ramai pemilik kereta yang menukar rim mereka sebaik sahaja mereka mendapat kereta. Namun demikian, AR selalu melihat mereka hanya memilih rim tersebut dari sudut kecantikan sahaja tanpa menghiraukan aspek teknikal. Seperti contoh, rim aftermarket ini selalunya dibuat sebagai pengganti universal kepada semua jenis kereta. Jadi ukurannya adalah kurang sesuai dengan kenderaan anda. Sebagai contoh, offset dan said centre bore adalah berbeza untuk Proton Saga dan Perodua Myvi meskipun kedua-duanya menggunakan rim berdiameter 14″. Lakukan penyelidikan yang serius sebelum membuat keputusan menukar rim itu, dan berhati-hatilah untuk tidak mengorbankan pengendalian dan keselamatan yang terlalu banyak untuk penampilan.

6. AR cadangkan yall membeli set lengkap dan sepadan. Dengan menggantikan semua empat tayar sekaligus, anda akan dapat mengekalkan tayar anda dengan lebih baik. Elakkan dari tabiat menggunakan tayar yang berbeza digandar yang sama. Oh ya.. jika anda hanya menukar 2 tayar baharu, pastikan tayar baru itu diletakkan di gandar belakang.

7. Pertimbangkan membeli melalui Internet (lebih baik beli di mytayar sahaja). Yall boleh menjimatkan wang membeli di online sahaja kerana harganya terbuka dan ini dapat mengelakkan anda ditipu.

AR tahu sekarang ini, ramai yang mengeluh dengan kesempitan wang dikala ekonomi negara kurang baik. Semuanya nak cari tayar harga murah.. Setiap hari kami dapat request dari pengguna “Cheap tyres… Tayar murah”.. Tapi yall tahu, kami di sini tak menjanjikan tayar murah.. Kami janjikan tayar pada harga kompetitif untuk yall pilih sendiri.. Apa tayar yang yall nak? Michelin ada, Bridgestone ada, Continental ada, Goodyear ada, Hankook ada, Viking pun ada.. Datang jer anytime ok.. Kami jenis tak kacau orang masa yall datang browse pukul 3 pagi sekali p

Sapa yang BM kurang tu, meh sini baca english version…

Perhaps many are unaware of this fact but the tires are the only part of the car that touch the surface of the road. And of course, it should get very serious attention from all the drivers. But unfortunately, many drivers ignore the condition of their car tires as they place more importance to the look.

Quality and well-maintained tires can contribute to your safety, improve the fuel consumption, better handling and stop in any road conditions. In addition, it can provide better travel quality and comfort.

Talking to tire vendors in your area is certainly a challenging experience because there are too many factors to think about. Brand, model, manufacture, composition and price. So we at mytayar tried to provide the full info about tires for analysis.

Below, AR put the tips to follow.

1. Periodically perform visual examinations of the tires. If you notice different patterns of wear, cracked side wall, or any color changes; It’s time for you to buy a new tire.

If your tire is over 6 years old, consider replacing it even though it looks OK because rubber deteriorates with exposure to oxygen.

2. Make sure your car is in good condition. Uneven tire wear may be caused by misalignment or suspension problems. If you replace a new tire of a car with misalignment or suspension problem, the new tire will not last long.

3. Check the size of your car tire in owner’s manual and placard information. This information is required under the law and installed at the edges of the door, door post, glove door or in the boot of your car.

4. Ok .. Now read the size of the tire.. Tire posts are part of the standard code to provide tire info.

Examples of tire side marks – 185 / 55R15 81H

• The three digit number code is the width of the tire (in millimeters) from the edge to edge.
• Then, the double digit number that is the aspect ratio of the tire, or the height ratio to the width.
• Next, one letter, the letter “R” indicating the tire is a radial tire.
• Then, another double digit number, which is the tyre diameter.
• Next, the number two or three options. This is the tire load index number. Do not install tires with lower load index numbers than recommended.
• Next, one letter. This is the speed rating of the tire. Follow your manufacturer’s recommendations. You only need to upgrade to a higher speed rating if you have modified your vehicle for the use of the track.

5. AR knows many car owners change their rims as soon as they get the car. We always see that they only choose the rim from the point of beauty only rather than technical aspects. This aftermarket rim is often made as a universal substitute for all types of cars. So the size is less suitable for your vehicle. For example, the offset and center bore size is different for Proton Saga and Perodua Myvi even though they use a 14 “diameter rim. Do serious research before deciding to change the rim, and be careful not to sacrifice too much handling and security for appearance.

6. AR recommend yall buy a complete set and match. By replacing all four wheels at once, you will be able to keep your tires better. Avoid the habit of using different tires in the same way. Oh yes .. if you just change 2 new tires, make sure the new tires are placed on the rear axle.
 
7. Consider buying through the Internet (preferably buy at mytayar only). Yall can save money online just because the price is open and this can prevent you being cheated.

AR knows right now, many are complaining about the hardships. All are looking for cheap tire tires .. Everyday we get requests for “Cheap tires … Cheap tires” .. But we are not promising cheap tires .. We promise tires at competitive prices for yall to select yourself .. Michelin is here, Bridgestone is here, Continental is here, Goodyear is here, Hankook is here, Viking is here ..

Jaminan Harga Terendah di Website dan Apps

Hello semua.. Apa khabar.. Hari ini, AR nak cerita pasal Jaminan Harga Terendah  (“Lowest Price Guarantee”) seperti yang dipraktikkan didalam Malaysia. Ini pun AR jenuh baca policy mereka untuk memahami bagaimana Jaminan Harga Terendah ini digunapakai.

Sebenarnya,  dinegara-negara maju seperti Amerika, England dan sebagainya, konsep Jaminan Harga Terendah ini sangat popular. Ini adalah strategy mereka untuk menarik pelanggan tetapi cara untuk claim perbezaan harga adalah sangat mudah. Contohnya, Tesco akan membayar perbezaan harga bagi 1 tin baked tin jenama heinz sekiranya pelanggan dapat menunjukkan bukti iklan dimana-mana yang menunjukkan pasaraya lain boleh menjual barangan yang sama pada harga yang lebih rendah. Mudah dan telus cara ini.

Didalam Malaysia, penggunaan Jaminan Harga Terendah ini agak kelakar. Disalah sebuah website/app, seorang peniaga dengan berani memberikan Jaminan Harga Terendah untuk barangan yang mereka jual. Tetapi apabila dilihat dari segi practicality, ianya tidak membawa apa-apa erti.

AR diberitahu bahawa mereka akan membayar perbezaan harga barangan tersebut sekiranya pelanggan boleh mengemukakan bukti resit yang menunjukkan harga yang lebih rendah.

Now, AR sedang mencari alternator bagi kereta Naza office kami. Harga satu original alternator adalah sekitar RM550 dan ianya boleh bertahan untuk masa yang lama . Hanya 1 unit diperlukan untuk satu kereta.

Jadi, sekiranya AR membeli alternator dari penjual di website itu pada harga RM550 dan telah memasangnya ke kereta, keperluan untuk mencari alternator itu sudah tiada. Jadi Jaminan Harga Terendah itu tidak akan digunakan oleh AR, bukan.

Tetapi, mungkin secara tiba-tiba AR mendapat tahu bahawa ada penjual yang menjual alternator yang sama pada harga RM500. Untuk claim perbezaan RM50 dari penjual yang pertama tadi, AR harus mendapatkan resit pembelian yang menunjukkan harga RM500 tersebut. Untuk mendapatkan resit belian, AR harus membayar RM500 kepada penjual kedua dan mendapat alternator tersebut. Rasanya belum ada orang yang memberi resit tanpa belian, bukan.

Now, here comes the problem. AR akan boleh claim RM50 dari penjual pertama untuk perbezaan harga tadi program Jaminan Harga Terendah mereka.. Tetapi, apa AR nak buat dengan alternator yang dah dibeli lagi satu tu? Nak cucuk kat mana?

Dalam pengamatan AR, kadang-kadang pengguna harus menjadi lebih bijak dari ditipu oleh penjual. Think beyond the obvious. Bagi AR, janji Jaminan Harga Terendah itu adalah satu penipuan yang halus.

Be a smart consumer yall…

 

Murah ker tayar di Klang tu?

Hello semua.. Demam PRU 14 nampaknya dah semakin surut.. Dan ramai dah mulai kembali kepada routine kehidupan sendiri tambahan lagi dengan bermulanya hari bekerja dan bersekolah hari ini. Jalan pun dah start jem semula kan..


Hari ini, AR nak ceritakan pengalaman bertanya harga tayar di Klang.. Sebenarnya AR dah pergi Klang kira-kira 2 minggu yang lepas.. Tetapi entry ini di lewatkan sedikit sebab mesti yall semua sibuk membaca blog-blog politik minggu lepas kan..

So, AR pergi area Bukit Tinggi, Klang untuk hal yang tidak berkaitan dengan mytayar.. Dah tiba disana, terasa nak test macamana rasanya shopping tayar dengan cara lama. Jadi AR cuba lihat sekeliling kawasan itu untuk mencari kedai tayar untuk bertanya harga.

Kedai yang pertama AR terjah ialah T**h yang sangat popular di Klang ni.. Mereka mempunyai beberapa cawangan disana. AR bertanyakan apakah harga tayar untuk Perodua Myvi 1.3L yang bersaiz 175/65R14… Mereka berkata yang mereka sedang mempromosikan tayar Toyo Nano Energy3 pada harga RM95 seunit (untuk tayar, balancing dan pemasangan sahaja) tetapi kuantiti adalah terhad. Harga ini setelah dicampur GST, rubber valve dan alignment akan menjadi sekitar RM115 seunit. Harga ini sangat menarik.

Tetapi ada seorang supervisor tiba-tiba cuba untuk convince AR untuk menukar saiz 185/60R14 yang lebih besar pada harga RM120 seunit (untuk tayar, balancing dan pemasangan sahaja). Beliau hanya menekan aspek ianya hanya RM5 lebih mahal..

AR bertanya harga untuk tayar Hankook kerana kedai i tersebut adalah pengedar tayar Hankook. Mereka kelihatan agak kurang berminat untuk memberi harga tetapi akhirnya memberikan harga Rm138 unit (untuk tayar, balancing dan pemasangan sahaja).. Herm.. Jauh lebih mahal dari website mytayar.com dimana kami menjualnya pada harga sekitar RM130 seunit untuk all inclusive pricing.

AR berkata akan datang semula kekedai mereka apabila sudah membuat perkiraan.

AR pergi kesebuah kedai bernama * One Tyre yang berwarna oren. AR bertanya soalan yang sama. Apakah harga untuk tayar 175/65R14 untuk Myvi.. Seorang mekanik berkata beliau mencadangkan tayar Falken pada harga RM125 seunit (untuk tayar, balancing dan pemasangan sahaja). Bila AR cuba menolak cadangan tayar tersebut dengan mengatakan tayar tersebut adalah bising dan tiada cengkaman, mekanik tersebut dengan nada menyindir berkata kesemua sebab itu adalah tidak berasas.. Never mind, AR sebenarnya hanya menduga cara mereka menjual…

Apabila AR kata tak mahu tayar Falken tersebut, mekanik itu berkata mereka sekarang sedang membuat promosi tayar. Mereka sedang menjual tayar Continental ContiComfort5 bersaiz 185/65R14 pada harga RM138 seunit (untuk tayar, balancing dan pemasangan sahaja). Ada 2 masalah yang dilihat atas cadangan tersebut..
a) Saiz 185/65R14 itu adalah jauh lebih besar dari tayar standard Myvi
b) Tayar Continental ContiComfort5 adalah model lama yang telah diganti dengan model yang lebih baru dan semestinya ianya sudah lama dikilangkan

AR beredar dari kedai tersebut meneruskan urusan yang lain..

  1. Dari pengalaman ini, ingin AR nyatakan pemerhatian yang berikut…
    Hard selling masih menjadi ikutan. Di kedai T**h, mereka cuba mendapatkan komitmen AR untuk membeli tayar Toyo tersebut dengan cepat. Mereka tergesa-gesa ingin check stock ditingkat atas dan menyimpannya untuk AR.
  2. Mereka akan mencuba menyakinkan pengguna untuk upgrade kepada tayar lain yang lebih mahal. Contohnya, di kedai T**h, mekanik tersebut cuba menyakinkan AR untuk membeli tayar 185/60R14 yang lebih mahal sebanyak RM5 walaupun ianya bukan saiz standard untuk Myvi
  3. Merendah-rendahkan pandangan pengguna adalah perkara biasa seperti terjadi di kedai * One.. Walaupun reviews mengatakan tayar Falken yang dicadangkan adalah bising dan kurang cengkaman, mekanik itu cuba mengatakan AR telah salah. Beliau mengatakan ianya adalah tayar yang sangat bagus dengan harapan akan membuat jualan kepada pengguna yang kurang arif.
  4. Cubaan menjual tayar model lama yang sudah lama dikilangkan apabila mekanik tersebut cuba menjual tayar Continental ContiComfort 5. Adalah menjadi kejutan apabila tayar itu juga adalah saiz yang tidak sesuai untuk kereta Myvi.
  5. Harga yang diberikan juga adalah hanya untuk tayar, balancing dan pemasangan. Walaupun harga yang disebutkan adalah nampak murah, apabila GST,kos valve dan aligment dimasukkan, ianya akan menjadi kejutan apabila pengguna hendak membayar.
  6. Harganya tidak lah murah seperti yang digembar-gemburkan. Setelah dibuat perbandingan setara, harga di mytayar.com pun ada yang lebih murah..

Ok lah… Jumpa lagi dimasa yang akan datang..